۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۰
519 بازدید
مقالات تصادفی
- آموزش کامل تصویری نصب ویدئو پروژکتور در خانه یا محل کار
- آموزش Visual Studio Code (از نصب تا اجرای اولین پروژه در VS Code)
- گوشی گیمینگ لنوو لیجن دوئل ۲ با دو فن خنککننده معرفی شد
- چه تفاوتی میان پسوردهای وای فای WPA ،WEP و WPA2 وجود دارد؟
- ای نماد چیست؟ آموزش نحوه دریافت E-namad
- چگونه یک سایت را به اپلیکیشن ویندوز ۱۰ تبدیل کنیم؟
- روش جلوگیری از تایپ حروف غیر مجاز در ورودی های PHP
- با پایتون یک برنامهی تشخیص گفتار بسازید
- سطل زباله در اندروید ۱۲ مدیریت فایلهای پاکشده را آسانتر میکند
- آموزش تصویری نصب پلاگین در فتوشاپ
گجتهای دسکتاپ ویجتهای کاربردی بودند که میتوانستید برای افزایش بهرهوری به دسکتاپ ویندوز ویستا و ویندوز ۷ اضافه کنید. اگرچه مدتهاست دیگر دسترسی به این گجتها نداریم، اما بجای آن میتوانید با استفاده از ابزارهای شخص ثالث به سراغ ویجتهای ویندوز ۱۰ بروید.
گجت و ویجت ویندوز ۱۰ چیست؟
مدتهاست از ورود ویندوز ۱۰ به بازار میگذرد و حالا بیش از ۱.۳ میلیارد کاربر در سراسر جهان دارد، با این حال گجتهای دسکتاپ زمانی محبوبیت فوقالعاده بالایی داشتند. با استفاده از گجتهای دسکتاپ میتوانستید به ساعت، وضعیت آب و هوا، یادداشتها و حتی سرعت پردازنده دست پیدا کنید، در حقیقت با یک مینی اپ روبهرو بودیم.
همانند هر اپ ویندوزی، گجتهای دسکتاپ در بخشهای مختلف دسکتاپ قرار میگرفتند، البته اکثر آنها در بخش پایینی سمت راست به چشم میخوردند. این گجتها همچنین پشت برنامه اصلی مخفی میشدند و حکم بخشی از پس زمینه دسکتاپ را داشتند.
با وجود چنین کاربردهایی و همچنین محبوبیت بالا، با عرضه ویندوز ۸، گجتها به فراموشی سپرده شدند. این گجتها جای خود را به کاشیها یا تایلهای زنده در ویندوز ۸ دادند. این موضوع در ویندوز ۱۰ هم ادامه پیدا کرد و البته به آن کورتانا اضافه شد و البته نوتیفیکیشنها بهبود پیدا کردند.
با توجه به برنامهها و اهدافی که مایکروسافت برای ویندوز ۸ دنبال میکرد، حذف ویجتها منطقی به نظر میرسید. اما حالا دوباره دسکتاپها در بازار ویندوز سلطه دارند و بسیاری از کاربران به دنبال استفاده از گجتها یا ویجتهای ویندوز ۱۰ هستند.
چرا مایکروسافت گجتها و ویجتهای دسکتاپ را از بین برد؟
دلیل اصلی که ردموندیها تصمیم به ترک گجتهای دسکتاپ پس از ویندوز ۷ گرفتند، مشکلات امنیتی بود. در سال ۲۰۱۲ مایکروسافت اعلام کرد که گجتهایش چندین آسیبپذیری دارد که امکان اجرای کد از راه دور را ممکن میکند، بنابراین مهاجم میتوانست از راه دور به کامپیوتر شما دسترسی پیدا کند. مایکروسافت در آن زمان به دو مورد زیر اشاره کرده بود:
- برخی گجتهای قانونی میتوانند حاوی آسیبپذیری باشند.
- شاید مهاجم شما را برای نصب گجتهای مخرب فریب دهد.
با استفاده از دو حمله بالا، یک هکر میتوانست با استفاده از پروفایل شما کد اجرا کند که چنین کاری منجر به ایجاد در پشتی (بکدور) یا سایر بدافزارها میشد یا اینکه مهاجم اطلاعات سیستم را به سرقت میبرد. ردموندیها برای رفع چنین مشکلی گجتها را در ویندوز ویستا و ویندوز ۷ غیرفعال کردند و چندین هفته بعد، ویندوز ۸ بدون گجتها از راه رسید. با این حال همچنین امکان دسترسی به ویجتها در ویندوز ۱۰ وجود دارد.
چگونه به ویندوز ۱۰ ویجت اضافه کنیم؟
مدتهاست مشکلات امنیتی برطرف شدهاند، بنابراین بدون نگرانی میتوانید دوباره به سراغ ویجتها بروید و با افزودن ویجتهای ویندوز ۱۰ به دسکتاپ، دوباره بهرهوری خود را افزایش دهید.
۴ ابزار زیر برای استفاده از ویجتها در ویندوز ۱۰ کارایی بالایی از خود نشان میدهند:
- Widget Launcher
- Windows Desktop Gadgets
- ۸GadgetPack
- Rainmeter
در ادامه نحوه افزودن ویجت به دسکتاپ با کمک این ابزارها را آموزش میدهیم، با ما همراه باشید.
دسترسی به ویجتهای ویندوز ۱۰ با Widget Launcher
این ابزار در مایکروسافت استور وجود دارد و امکان افزودن ویجت به دسکتاپ ویندوز ۱۰ را ممکن میکند. برخلاف برخی ابزارهای ویجت، این برنامه حاوی ویجتها با ظاهر مدرن میشود تا با سایر بخشهای ویندوز ۱۰ شباهت داشته باشد.
با وجود چنین قابلیتی، استفاده از Widget Launcher راحت و مشابه گجتها یا ویجتها در ویندوز ویستا و ویندوز ۷ است. برای اینکار مراحل زیر را دنبال کنید:
- برنامه را نصب کنید.
- Widget Launcher را اجرا کنید.
- روی ویجت موردنظرتان کلیک کنید.
- ویجت را در هرجای دسکتاپ ویندوز ۱۰ که میخواهید، قرار دهید.
در حالی که به نظر میرسد برنامه اصلی بسته شده، در تسکبار همچنان فعال باقی میماند.
این برنامه همانند ویجتهای ویندوز ویستا، امکان بستن آنها را با قرار دادن ماوس روی آنها و کلیک روی علامت ضربدر ممکن میکند. علاوه بر این، برای برخی گجتها علامت چرخدنده به نمایش گذاشته میشود که از آن میتوانید برای شخصیسازی استفاده کنید. برای مثال ویجت ساعت ویندوز ۱۰ امکان انتخاب موقعیتهای مختلف را فراهم میکند و یا اینکه در ویجت آب و هوا میتوانید واحد درجه حرارت، فارنهایت یا سلسیوس را انتخاب کنید.
اگرچه با یک برنامه رایگان روبهرو هستیم، اما امکان خرید درون برنامهای برای دسترسی به ویجتهای بیشتر هم وجود دارد که شامل گالری تصاویر، تست سرعت اینترنت، نیوز فید و موارد دیگر میشود، با این حال گزینههای رایگان برای اکثر کاربران کفایت میکند.
برای دانلود Widget Launcher روی این لینک کلیک کنید.
دسترسی به ویجتهای کلاسیک با Windows Desktop Gadgets
Windows Desktop Gadgets یکی از ابزارهای مناسب، کم حجم و رایگان برای دسترسی به ویجتهای ویندوز ۱۰ محسوب میشود. این برنامه با چندین زبان کار میکند که در هنگام نصب میتوانید آنها را اضافه کنید.
برای استفاده از Windows Desktop Gadgets مراحل زیر را دنبال کنید:
- فایل DesktopgadgetsRevived-2.0.exe را از فایل دانلودی خارج کنید.
- با دوبار کلیک روی آن، برنامه را نصب کنید.
- پس از اتمام نصب، روی دسکتاپ راست کلیک کرده و گزینه Gadgets را انتخاب کنید.
- با اینکار گجتها به مسیر Control Panel > Appearance and Personalization اضافه میشوند و میتوانید با درگ و دراپ، آنها را روی دسکتاپ قرار دهید.
زمانی که این برنامه را نصب و شروع به استفاده کنید، متوجه این موضوع میشوید که گجتهای دسکتاپ همان گجتهای اصلی و کلاسیک هستند. همانطور که میتوان انتظار داشت، با کلیک روی آیکون چرخدنده میتوانید به تنظیمات دسترسی پیدا کنید، ابعاد آنها را تغییر دهید و هر گجت را پیکربندی کنید.
برای دانلود Windows Desktop Gadgets روی این لینک کلیک کنید.
افزودن ویجت به ویندوز ۱۰ با ۸GadgetPack
یکی دیگر از گزینههای کم حجم و سبک که پیش روی شما قرار دارد، ۸GadgetPack است. این ابزار رایگان امکان اجرای ویجتها در ویندوز ۱۰ را برای کاربران ممکن میکند.
برای استفاده از ۸GadgetPack باید به سایت آن بروید و فایل MSI را دانلود کنید. در ادامه مراحل زیر را انجام دهید:
- برای نصب دوبار روی فایل MSI برنامه کلیک کنید.
- پس از اتمام، ۸GadgetPack را اجرا کنید.
- با کلیک روی دکمه +، لیست گجتها را باز کنید.
- گجت موردنظرتان را روی دسکتاپ بکشید.
اگرچه در این اپ یک نوار جانبی مشابه ویندوز ویستا وجود دارد، اما گجتها محدود به همین موقعیت نیستند. همانطور که بعد از نصب متوجه میشوید، ۸GadgetPack شباهت زیادی به Windows Desktop Gadgets دارد که البته دلیلش مربوط به حفظ تجربه کاربری ویندوز ویستا میشود.
هر گجت یک صفحه تنظیمات دارد و میتوانید درون آن رنگها، موقعیت و سایر دادهها را با توجه به نیازتان پیکربندی کنید. پس از انجام کار، به مجموعهای از ویجتهای کاربردی ویندوز ۱۰ دست پیدا میکنید که بهرهوریتان را افزایش میدهند.
برای دانلود ۸GadgetPack روی این لینک کلیک کنید.
دسترسی به ویجتهای مدرن ویندوز ۱۰ با Rainmeter
اگر علاقهای به گجتها یا ویجتهای کلاسیک ندارید و میخواهید به نمونههای مدرن دسترسی پیدا کنید، گزینه دیگری در مقابلتان قرار دارد. Rainmeter یک ابزار رایگان شخصیسازی دسکتاپ است که امکان افزودن ویجتها را هم برایتان ممکن میکند.
در میان قابلیتهای مختلف این ابزار، به ویژگی نمایش اطلاعات در قالب ویجت برمیخوریم. این دادهها شامل ساعت، آمار سختافزاری زنده، وضعیت کنونی آب و هوا و پیشبینی آینده و موارد دیگر میشود. در حقیقت شما میتوانید با Rainmeter به گجتهای قدیمی با ظاهری مدرن دست پیدا کنید.
Rainmeter دنیای جدیدی را پیش روی شما قرار میدهد و میتوانید ویجتهای مختلف را نصب و شخصیسازی کنید. با این وجود پیکربندی دادهها با این ابزار میتواند زمان زیادی از شما بگیرد، بنابراین به سراغ نمونههای ساده آن بروید.
تم پیش فرض Rainmeter به نام illustro ویجتهای اسکرین شات بالا را در اختیارتان قرار میدهد و البته شامل چندین گزینه دیگر هم میشود. بجای آنها میتوانید از مجموعه ویجت Win10 استفاده کنید که به صورت باندل در Rainmeter 4.0 وجود دارد.
برای دانلود Rainmeter روی این لینک و برای دانلود این اپ با ویجتهای Win10 روی این لینک کلیک کنید.
اگرچه در ویندوز ۱۰ بطور پیش فرض خبری از گجتها و ویجتها نیست، اما با استفاده از ابزارهای بالا میتوانید از آنها استفاده کنید. این احتمال وجود دارد که در آینده مایکروسافت تصمیم بگیرد دوباره افزودن ویجتهای محبوب هواشناسی، ساعت و موارد دیگر را برای ویندوز ۱۰ ممکن کند.